Що таке сайт-візитка, навіщо і кому потрібний?

Сайт-візитка - це невеликий сайт (зазвичай не більше 5-6 веб-сторінок), що містить основну інформацію про компанію, приватну особу, товари або послуги, контактні дані, форму зворотного зв'язку. Основне призначення сайту візитки – це взаємодія з клієнтом.

krakenimages 376KN ISplE unsplash

Якщо Ви власник невеликої компанії, у Вас є свій бізнес або Ви просто хочете розповісти про себе, своє хобі або ідеї, то питання "Чи потрібен мені сайт-візитка?" перед Вами стояти не повинен. У сучасному світі важко уявити собі успішний бізнес, відомий бренд без присутності його в мережі.

Основні переваги для бізнесу

Ось тільки основні з переваг, які отримає Ваша компанія завдяки власному сайту:

  •   Просування, впізнаваність та продаж Ваших товарів/послуг.
  •   Підключення нових клієнтів, взаємодія та зворотний зв'язок з ними.
  •   Ви зможете конкурувати з більшими брендами.
  •   Ваш товар чи послуга буде викликати більшу довіру, інтерес.

Багато підприємців-початківців або малий бізнес вважають витрати на особистий сайт великими, непотрібними і невиправданими. Це зовсім не так.

По-перше, у сучасному світі сайт-візитка приверне велику кількість нових клієнтів та збільшення доходу. По-друге, витрати на сайт-візитку можуть виявитися набагато меншими, ніж Ви думаєте. Головне, уважно вивчити ринок пропозицій та вибрати для себе оптимальний варіант.

Що важливо при створенні сайту-візитки

Ми підібрали основні критерії, на які варто спиратися під час створення сайту-візитки:

  •   Ім'я Вашого веб-сайту. Воно має бути простим, легким для запам'ятовування. Уникайте цифр та дефісів.
  •   Гарний, якісний хостинг. Він має бути стабільним, з надійною техпідтримкою, високими технічними характеристиками та потужностями, зрозумілою системою управління.
  •   На головній сторінці сайту має бути чіткий та лаконічний опис Вашого продукту чи послуги. Важливо викликати зацікавленість відвідувача. У цьому може допомогти візуалізація (фото, відео, банер).
  •   Система керування вмістом сайту. Ви повинні мати можливість легко і швидко додавати/редагувати/видаляти інформацію на веб-сайті.
  •   Створіть цікавий, незабутній і привабливий шаблон веб-сайту. У Вас повинна бути проста, "не обтяжує" графіка, шрифти. Шаблон має бути адаптований до мобільних пристроїв.
  •   Можливість SEO оптимізації веб-сайту. Включає: meta дані, правильна структура html тегів, адаптивний дизайн, правильна ієрархія сайту, навігація і багато іншого.

Вартість створення сайту-візитки

Для багатьох людей основною проблемою створення сайту є його вартість. Справді, професійна розробка, унікальний адаптивний дизайн, стабільний хостинг, SEO оптимізація – послуги не дешеві. Але, на сьогоднішній день є великий вибір послуг та готових комплексних рішень, які можуть суттєво заощадити вартість сайту візитки.

Вам необхідно визначити пріоритетні завдання та функціональність Вашого сайту. Позначити бюджет, який Ви готові витратити на створення сайту та його підтримку.

Існує кілька варіантів створення сайту-візитівки.

  • Замовити у веб-студії. Це найтехнічніший, найпрофесійніший і найдорожчий варіант. Вам буде запропоновано унікальний дизайн, розроблені індивідуальні технічні можливості (якщо такі потреби), заповнення вмістом сайту, SEO оптимізація та інші послуги.

  • Зробити сайт візитівку самостійно. На сьогоднішній день існує багато безкоштовних CMS, на основі яких можна створити сайт:
    - Wordpress;
    - Drupal;
    - Joomla.

    І багато інших менш відомих.

  • Скористайтеся конструктором сайтів. Це одне з найбюджетніших і найпростіших рішень. Конструктори включають повний пакет послуг зі створення сайту візитки. Ось основні з них:
    - система управління вмістом сайту – CMS;
    - вибір готових шаблонів;
    - доменне ім'я;
    - стабільний хостинг;
    - базові налаштування SEO;
    - супровід, оновлення та техпідтримка.

Незалежно від того, який із варіантів створення сайту-візитки Ви оберете, це буде обґрунтоване та правильне капіталовкладення, яке обов'язково окупиться збільшенням доходу та залученням нових клієнтів.