Як найкраще покращити позицію сайту в Google?

Перша сторінка у видачі Google – це мета та мрія будь-якого веб-майстра, це успіх будь-якого онлайн-бізнесу. На жаль (або на щастя) не існує магічної кнопки або скрипу, щоб зробити це. Піднятися вгору пошукової видачі (SERP) - це копітка, найчастіше, довга і ресурсозатратна праця.

Багато людей шукають технічні прийоми для SEO та ігнорують загальну картину. Вам потрібне і те, й інше. Ваша SEO-стратегія (і бізнес-стратегія) не менш важлива ніж тактика SEO. При ранжируванні враховується більше 200 факторів SEO, але кілька найважливіших факторів SEO, з якими я зіткнувся, як тактичних, так і стратегічних:

Blog post 2
  • Зробіть свій сайт доступним для сканування. Для створення меню та навігації краще використовувати HTML розмітку. Не використовуйте Flash або JavaScript, хіба що для покращення та додавання ефектів. RSS-канали також допомагають сканувати.
  • Зробіть сайт багатосторінковим. Під час ранжування враховуються зворотні посилання, а також внутрішні – з ваших власних сторінок. Чим більше сторінок буде на вашому сайті, тим більше посилань ви зможете поставити. Це найефективніший, надійний і простий спосіб збільшити масу посилань.
  • Створіть веб-сайт для людей, відвідувачів. Якщо Ваш ресурс не цікавий користувачам, швидше за все, і в пошукових системах він не займе гідної позиції.
  • Складіть правильний заголовок. У вас є 55 символів, щоб зацікавити користувача та спонукати його до дії - кліку за посиланням на ваш сайт. Використовуйте цю можливість розумно. Найточніші та унікальні ключові слова мають бути в заголовку. Ваш тайтл повинен привернути увагу, дати людині зрозуміти, що Ваш ресурс буде йому цікавим. Пам'ятайте, що ваше заголовок часто використовується сайтами соціальних мереж для посилання на вашу сторінку.
  • Пишите правильный текст ссылки. Не используйте в ссылках текст "Нажмите здесь" или "Еще...". Используйте ключевые слова, которые также будут полезны вашим пользователям.
  • Не витрачайте час на пошук посилань. Існує велика кількість веб-сайтів, які пропонують обмін посиланнями. Але час, який Ви витратите на пошук релевантних сайтів та реалізацію обміну, не буде виправдано помітними змінами в позиції сайту. Є простіші способи отримати посилання.
  • На сайті не має бути дублюючого контенту. Наприклад, посилання http://site.com, http://www.site.com/, http://site.com/ та http://www.site.com вважаються різними URL-адресами. Можна використовувати файл Apache або .htaccess для керування правилами перенаправлення. Це потрібно враховувати від початку і вирішувати як програмно, так і за допомогою перенаправлення сервера.
  • Зробіть свій сайт доступним для розшарування. Маленькі іконки соціальних мереж, які розташовані внизу сторінки, повинні ненав'язливо пропонувати ділитися Вашою сторінкою. Але не дратувати користувачів.

Виконання цих кроків значно покращить позицію ресурсу в пошуковій видачі. Але найкраща довгострокова стратегія – мати багато релевантного контенту, який часто оновлюється та легко доступний для відвідувачів вашого сайту. 

Сайт-візитка під ключ. З налаштуванням SEO та Google рекламою. 

img2